Neroli, sinaasappelbloesem

Neroli etherische olie wordt ook wel sinaasappel– of oranjebloesem etherische olie genoemd en heeft een exotische bloemige geur die activerend op geest en lichaam werkt.

 

Neroli olie wordt gewonnen door waterdampdestillatie van de bloesem van de bittere sinaasappelboom (Citrus aurantium amara), die behoort tot de wijnruitfamilie Om 1 kilo olie te verkrijgen is ongeveer 1000 kilo bloesem nodig.

 

De Citrus aurantium amara is een sterke citrusboom. Ze zijn groen blijvend en kunnen in het wild een hoogte van 6 meter bereiken. Gecultiveerd, worden ze maar half zo hoog.

 

De vrucht wordt gebruikt om smaak te geven aan likeur, zoals Grand Marnier en Triple sec en van de bladeren en twijgen wordt de petitgrain olie (soms ook bigarade genoemd) gemaakt

 

Neroli helpt effectief bij emotionele problemen maar het is ook een zonnige, regenererende olie die zeer goed in haar, en-huidverzorging en parfum gebruikt kan worden. Geschikt voor alle huidtypen, in het bijzonder geschikt voor de gevoelige, beschadigde, ontstoken huid.

 

Neroli is één van de etherische oliën waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze de serotoninespiegel in de hersenen verhoogt.

Serotonine is een belangrijke humeurverbeterende neurotransmitter en een verhoogde spiegel in de hersenen zorgt voor een prettig en rustig gevoel, Neroli is kalmerend, ontspannend en zorgt voor een positieve blik.

 

Neroli is antiseptisch, krampstillend en bevorderend voor de spijsvertering.

 

 

Neroli kan worden gebruikt bij de volgende klachten:

Menstruatieklachten, littekens, zwangerschapsstriemen, couperose, rimpels, nervositeit, hartbeklemming, hoofdpijn, koorts, maagklachten, reisziekte, slechte bloedsomloop, chronische diarree, krampen, vertraagd hartritme, hartkloppingen, shock, emoties, angstgevoelens, stress, acne, vette huid, gesprongen adertjes, vet haar, slecht en onrustig slapen.

 

Neroli kopen

Neroli helpt je de waarheid onder ogen te komen en het verleden los te laten.