Centaury (4)

Duizendguldenkruid, Centaurium umbellatum

Centaury is een Bach-bloesemremedie die wordt gebruikt om zwakte, onderdanigheid en moeite met het stellen van grenzen aan te pakken. Het is bedoeld voor mensen die moeite hebben om voor zichzelf op te komen, gemakkelijk toegeven aan de wensen van anderen en zichzelf vaak wegcijferen om anderen te behagen.

De werking van Centaury als bloesemremedie richt zich op het helpen van mensen om meer zelfvertrouwen en assertiviteit te ontwikkelen, zodat ze beter in staat zijn om hun eigen behoeften en grenzen te herkennen en te respecteren. Het helpt om het vermogen te versterken om stevig te staan en om de eigen autonomie en waardigheid te behouden in relaties en situaties.

Mensen die baat hebben bij Centaury kunnen zich vaak zwak voelen in hun eigen kracht en vinden het moeilijk om nee te zeggen tegen anderen. Ze hebben de neiging om zichzelf te veel op te offeren en kunnen zichzelf verwaarlozen om anderen te plezieren. Dit kan leiden tot gevoelens van frustratie, ontevredenheid en een gebrek aan zelfrespect.

Door Centaury te gebruiken, wordt gehoopt dat mensen in staat zullen zijn om sterker en meer assertief te worden in hun interacties met anderen. Het kan hen helpen om hun eigen behoeften te erkennen en te respecteren en om grenzen te stellen die hen beschermen tegen misbruik of overbelasting.