Chicory (8)

Cichorei, Cichorium intybus

Chicory is een Bach-bloesemremedie die wordt gebruikt om egoïsme, bezitterigheid en overmatige zorg voor anderen aan te pakken. Het is bedoeld voor mensen die de neiging hebben om anderen te verstikken met hun zorgzaamheid, die controle willen uitoefenen over anderen en die emotionele manipulatie kunnen gebruiken om aandacht en liefde te verkrijgen.

De werking van Chicory als bloesemremedie richt zich op het helpen van mensen om meer onbaatzuchtigheid en liefde te cultiveren, zonder verwachtingen of voorwaarden. Het helpt om het vermogen te versterken om anderen vrij te laten, om ruimte te geven voor hun groei en ontwikkeling, en om ware onvoorwaardelijke liefde te ervaren.

Mensen die baat hebben bij Chicory kunnen zich vaak overbezorgd voelen over anderen en hebben de neiging om hun eigen behoeften opzij te zetten om anderen te plezieren. Ze kunnen ook manipulatief gedrag vertonen, zoals emotionele chantage of schuldgevoelens opwekken, om aandacht en liefde te krijgen.

Door Chicory te gebruiken, wordt gehoopt dat mensen in staat zullen zijn om een gezonder en meer evenwichtig gevoel van liefde en zorgzaamheid te ontwikkelen. Het kan hen helpen om anderen vrij te laten om hun eigen pad te volgen en om een dieper gevoel van voldoening en vervulling te ervaren in hun relaties.