Clematis (9)

Bosrank, Clematis vitalba

Clematis is een Bach-bloesemremedie die wordt gebruikt om onoplettendheid, afwezigheid, en dromerigheid aan te pakken. Het is bedoeld voor mensen die zich vaak losgekoppeld voelen van de realiteit, die moeite hebben om zich te concentreren op het hier en nu, en die de neiging hebben om weg te dromen in fantasieën en dagdromen.

De werking van Clematis als bloesemremedie richt zich op het helpen van mensen om meer aanwezig te zijn in het moment en om hun dromen en doelen om te zetten in concrete acties. Het helpt om het vermogen te versterken om helderheid en focus te brengen in gedachten en handelingen, zodat men meer doelgericht en effectief kan zijn.

Mensen die baat hebben bij Clematis kunnen zich vaak afgesneden voelen van de realiteit en hebben moeite om zich te concentreren op taken of verantwoordelijkheden. Ze hebben de neiging om te verdwalen in hun eigen gedachten en kunnen het moeilijk vinden om zich te engageren in het hier en nu.

Door Clematis te gebruiken, wordt gehoopt dat mensen in staat zullen zijn om meer gegrond te zijn en meer aanwezig te zijn in hun dagelijks leven. Het kan hen helpen om hun dromen om te zetten in concrete doelen en om actief te werken aan het verwezenlijken van hun ambities.