Rock Rose (26)

Zonneroosje, Helianthemum nummularium

Rock Rose is een van de 38 Bach-bloesemremedies en wordt gebruikt om intense angst, paniek en extreme angstgevoelens te behandelen. Mensen die baat hebben bij Rock Rose zijn vaak overweldigd door een acute situatie of een plotselinge dreiging en ervaren intense angst die hun vermogen om helder te denken en te handelen belemmert.

De werking van Rock Rose als bloesemremedie richt zich op het helpen van mensen om hun angst te overwinnen en een gevoel van kalmte en moed te herstellen, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden. Het helpt om gevoelens van paniek te verminderen en om het individu te ondersteunen bij het vinden van innerlijke kracht en stabiliteit.

Mensen die Rock Rose nodig hebben, kunnen zich bevinden in situaties zoals ernstige stress, trauma, plotselinge crises, of confrontatie met een levensbedreigende situatie. Dit kunnen momenten zijn waarop ze zich machteloos voelen en het gevoel hebben dat ze geen controle hebben over hun omstandigheden.

Door Rock Rose te gebruiken, wordt gehoopt dat mensen in staat zullen zijn om zichzelf te kalmeren en hun angst onder controle te krijgen, zelfs in de meest angstaanjagende situaties. Het kan hen helpen om moed te vinden om met de situatie om te gaan en om helder te blijven denken, zodat ze effectief kunnen handelen.