Vervain (31)

IJzerhard, Verbena officinalis

Vervain is een Bach-bloesemremedie die wordt gebruikt om overmatige gedrevenheid, fanatisme en een intens verlangen naar perfectie aan te pakken. Het is bedoeld voor mensen die vaak overactief zijn, een sterke drang hebben om anderen te overtuigen van hun standpunten en die moeite hebben met ontspannen en loslaten.

De werking van Vervain als bloesemremedie richt zich op het helpen van mensen om meer ontspannen, tolerant en flexibel te worden in hun benadering van het leven. Het helpt om het vermogen te versterken om een meer gematigde en evenwichtige houding aan te nemen en om meer open te staan voor de standpunten en behoeften van anderen.

Mensen die baat hebben bij Vervain kunnen zich vaak overweldigd voelen door hun eigen enthousiasme en vastberadenheid. Ze kunnen anderen willen overtuigen van hun ideeën en idealen, en hebben de neiging om hun eigen standpunten als absoluut en onfeilbaar te beschouwen. Dit kan leiden tot spanningen in relaties en een gebrek aan vermogen om compromissen te sluiten.

Door Vervain te gebruiken, wordt gehoopt dat mensen in staat zullen zijn om meer te genieten van het leven en om een meer gebalanceerde en harmonieuze benadering van hun doelen en idealen te ontwikkelen. Het kan hen helpen om meer in contact te komen met hun innerlijke rust en om meer compassie en begrip te tonen voor anderen.