Aspen (2)

Ratelpopulier, Populus tremula

Aspen is een van de 38 Bach-bloesemremedies ontwikkeld door Dr. Edward Bach. Het wordt gebruikt om emotionele toestanden aan te pakken die worden gekenmerkt door onbepaalde angst, vage zorgen en een gevoel van onbehagen zonder duidelijke oorzaak. Aspen is specifiek gericht op het omgaan met angst die voortkomt uit onbekende of onbegrepen bronnen.

De specifieke werking van Aspen kan als volgt worden beschreven:

Verlichting van vage angsten: Aspen helpt bij het verlichten van vage, onbepaalde angsten die iemand kan ervaren zonder een duidelijke reden te kunnen identificeren. Het kan mensen helpen om de bron van hun angst beter te begrijpen en ermee om te gaan.

Kalmeren van onverklaarbare zorgen: Deze remedie helpt bij het kalmeren van onverklaarbare zorgen en onbehagen die iemand kan voelen zonder een specifieke reden te kunnen aanwijzen. Het moedigt mensen aan om zich meer op hun gemak te voelen en te ontspannen, zelfs als ze de oorzaak van hun angst niet kunnen identificeren.

Versterking van innerlijke gemoedsrust: Aspen helpt mensen om een gevoel van innerlijke rust en vrede te vinden, zelfs in het gezicht van onduidelijke angsten en zorgen. Het kan hen helpen om meer in harmonie te komen met zichzelf en hun omgeving.

Vergroten van zelfvertrouwen: Door het aanpakken van onbepaalde angsten en zorgen, kan Aspen bijdragen aan het vergroten van zelfvertrouwen en veerkracht. Het moedigt mensen aan om meer vertrouwen te hebben in zichzelf en hun vermogen om met onzekere situaties om te gaan.

Over het algemeen wordt Aspen gebruikt bij mensen die onbepaalde angsten ervaren, vage zorgen hebben of een gevoel van onbehagen ervaren zonder een duidelijke reden te kunnen identificeren. Het kan worden gebruikt als onderdeel van een holistische benadering van emotioneel welzijn en kan worden gecombineerd met andere Bach-bloesemremedies, afhankelijk van de specifieke emotionele behoeften van een persoon.

Behalve bij angst zonder duidelijke reden is Aspen ook in te zetten bij angst voor het onbekende en angst voor het ongrijpbare.

Wanneer je wordt geplaagd door (negatieve) energieën,  geesten of andere ongrijpbare spirituele zaken, of dat nu werkelijk het geval is of je bent er alleen bang voor, dan is Aspen de juiste keuze.

Interesse in bovennatuurlijke zaken en de dood brengt soms angst met zich mee.

Kinderen die 'zonder reden' bang zijn, bang zijn voor het donker, bang zijn om te slapen of bang zijn voor dingen die er 'niet zijn', zijn vaak gevoelig voor energieën van buitenaf, en of dat nou echt 'spoken' zijn of hersenspinsels, Aspen zorgt voor een gevoel van vertrouwen en veiligheid en helpt bij het beschermen van je eigen energie grenzen.