Wild Rose (37)

Wilde roos of Hondsroos, Rosa canina

Wild Rose is een van de 38 Bach-bloesemremedies ontwikkeld door Dr. Edward Bach. Deze remedie wordt gebruikt om te helpen bij het omgaan met apathie, lusteloosheid en een gebrek aan interesse in het leven. Het is gericht op mensen die zich onverschillig voelen, geen doelen nastreven en geen enthousiasme voor het leven tonen.

De specifieke werking van Wild Rose kan als volgt worden beschreven:

Bevordering van interesse en enthousiasme: Wild Rose helpt bij het bevorderen van interesse in het leven en het herstellen van enthousiasme. Het moedigt aan tot het vinden van vreugde en vervulling in dagelijkse activiteiten en het ontwikkelen van passies en doelen.

Overwinnen van apathie: Deze remedie helpt bij het overwinnen van gevoelens van apathie en lusteloosheid die het gevolg kunnen zijn van een gebrek aan motivatie en richting. Het moedigt aan tot het herstellen van innerlijke vitaliteit en energie.

Herstel van levenslust: Wild Rose helpt bij het herstellen van een positieve levenshouding en het terugvinden van de wil om te leven. Het moedigt aan tot het cultiveren van een open houding ten opzichte van nieuwe ervaringen en mogelijkheden.

Bevordering van zelfontplooiing: Door het bevorderen van interesse en enthousiasme, draagt Wild Rose bij aan zelfontplooiing en persoonlijke groei. Het moedigt aan tot het nastreven van doelen en het realiseren van het volledige potentieel.

Over het algemeen wordt Wild Rose gebruikt bij mensen die zich apathisch voelen, geen interesse hebben in het leven en geen motivatie hebben om veranderingen aan te brengen. Het kan worden gebruikt als onderdeel van een holistische benadering van emotioneel welzijn en kan worden gecombineerd met andere Bach-bloesemremedies, afhankelijk van de specifieke emotionele behoeften van een persoon.