Walnut (33)

Walnoot, Juglans regia

Walnut is een van de 38 Bach-bloesemremedies ontwikkeld door Dr. Edward Bach. Deze remedie wordt gebruikt om te helpen bij het omgaan met veranderingen en overgangen in het leven, zoals nieuwe situaties, levensfasen of beslissingen. Walnut richt zich op het bevorderen van innerlijke stabiliteit, aanpassingsvermogen en bescherming tegen invloeden van buitenaf.

De specifieke werking van Walnut kan als volgt worden beschreven:

  1. Bescherming tegen invloeden van buitenaf: Walnut helpt bij het bieden van bescherming tegen negatieve invloeden en verstoringen van buitenaf tijdens periodes van verandering. Het moedigt aan tot het behouden van innerlijke kracht en stabiliteit te midden van externe uitdagingen.

  2. Bevordering van aanpassingsvermogen: Deze remedie helpt bij het bevorderen van aanpassingsvermogen en flexibiliteit tijdens veranderingen in het leven. Het moedigt aan tot het omarmen van nieuwe situaties en het vinden van constructieve manieren om ermee om te gaan.

  3. Loslaten van oude patronen: Walnut helpt bij het loslaten van oude patronen, overtuigingen of banden die niet langer dienstbaar zijn tijdens perioden van verandering. Het moedigt aan tot het openstaan voor nieuwe mogelijkheden en het nemen van stappen in nieuwe richtingen.

  4. Bescherming van persoonlijke ruimte: Door het bieden van bescherming en stabiliteit, draagt Walnut bij aan het behoud van persoonlijke ruimte en integriteit tijdens veranderingen. Het moedigt aan tot het vasthouden aan innerlijke waarden en authenticiteit.

Over het algemeen wordt Walnut gebruikt bij mensen die moeite hebben met het omgaan met veranderingen en overgangen in het leven, die zich kwetsbaar voelen voor externe invloeden en die behoefte hebben aan bescherming en stabiliteit tijdens deze periodes. Het kan worden gebruikt als onderdeel van een holistische benadering van emotioneel welzijn en kan worden gecombineerd met andere Bach-bloesemremedies, afhankelijk van de specifieke emotionele behoeften van een persoon.