Elm (11)

Engelse (veld) iep, Ulmus procera

Elm is een Bach-bloesemremedie die wordt gebruikt om overweldigende verantwoordelijkheden, gevoelens van ontoereikendheid en tijdelijke uitputting aan te pakken. Het is bedoeld voor mensen die gewoonlijk zelfverzekerd en bekwaam zijn, maar zich tijdelijk overweldigd voelen door taken of verplichtingen die te veel lijken.

De werking van Elm als bloesemremedie richt zich op het helpen van mensen om hun zelfvertrouwen en gevoel van bekwaamheid te herstellen, zelfs als ze tijdelijk het gevoel hebben dat ze falen of tekortschieten. Het helpt om het vermogen te versterken om te herkennen dat het normaal is om af en toe te twijfelen en om steun te zoeken wanneer dat nodig is.

Mensen die baat hebben bij Elm kunnen gewoonlijk goed omgaan met verantwoordelijkheden, maar voelen zich tijdelijk overweldigd door de hoeveelheid werk of de complexiteit van taken die voor hen liggen. Dit kan leiden tot gevoelens van ontoereikendheid, stress en zelfs paniek.

Door Elm te gebruiken, wordt gehoopt dat mensen in staat zullen zijn om een meer realistische kijk op hun eigen bekwaamheid en prestaties te ontwikkelen. Het kan hen helpen om hun vertrouwen te herstellen en om te erkennen dat het normaal is om af en toe hulp te vragen of om te delegeren wanneer taken te zwaar worden.