Star of Bethlehem (29)

Vogelmelk, Ornit bogalum umbellatum of Ornithogalum umbellatum

Bach noemde deze remedie "Balsem voor de ziel".

 

Voor de schok die veroorzaakt wordt door een naar bericht, een ongeluk.. 

Eigenlijk voor alle situaties die een 'psychische schok' kunnen veroorzaken.

 

Geeft troost en helpt bij het verwerken van 'psychische shock'.

Verlicht de pijn en het leed bij lichamelijke klachten die zijn ontstaan naar aanleiding van een niet verwerkte emotionele gebeurtenis. 

 

Deze Bachbloesem wordt veel ingezet bij hysterie, rouw en psychosomatische klachten.

De bloesem zal het verdriet en de rouw niet wegnemen maar het draaglijker maken.

Star of Bethlehem is een van de 38 Bach-bloesemremedies ontwikkeld door Dr. Edward Bach. Het wordt gebruikt om te helpen bij het verlichten van emotionele shock, trauma, verdriet en andere vormen van emotioneel leed die het gevolg zijn van schokkende of traumatische ervaringen.

De specifieke werking van Star of Bethlehem kan als volgt worden beschreven:

Verlichting van emotionele shock: Star of Bethlehem helpt bij het verlichten van de effecten van emotionele shock die kunnen optreden na een traumatische gebeurtenis, zoals een ongeluk, verlies van een geliefde, of een andere schokkende ervaring. Het kan helpen om gevoelens van verdoving, verwarring en ongeloof te verminderen.

Verwerking van trauma: Deze remedie helpt bij het ondersteunen van de emotionele verwerking van trauma's en schokkende ervaringen. Het moedigt aan om de pijnlijke emoties die gepaard gaan met het trauma te erkennen en te doorleven, waardoor een gezonder proces van genezing mogelijk wordt.

Troost en geruststelling: Star of Bethlehem biedt troost en geruststelling aan mensen die te maken hebben gehad met traumatische gebeurtenissen. Het kan helpen om gevoelens van eenzaamheid, verdriet en angst te verminderen, en een gevoel van innerlijke vrede en veiligheid te herstellen.

Helende integratie: Door te helpen bij het verwerken van emotionele shock en trauma, ondersteunt Star of Bethlehem de helende integratie van de ervaring. Het moedigt aan tot het vinden van een nieuw evenwicht en het herstellen van het gevoel van welzijn en stabiliteit.

Over het algemeen wordt Star of Bethlehem gebruikt bij mensen die te maken hebben gehad met traumatische ervaringen en moeite hebben om de emotionele impact ervan te verwerken. Het kan worden gebruikt als onderdeel van een holistische benadering van emotioneel welzijn en kan worden gecombineerd met andere Bach-bloesemremedies, afhankelijk van de specifieke emotionele behoeften van een persoon.

Star of Bethlehem is 1 van de 5 bloesems in de bekende Rescue Remedy.

        Samen met:

  • Rock Rose (Zonneroosje),
  • Impatiens (Reuzenbalsemien),
  • Cherry Plum (Kersenpruim) en
  • Clematis (Bosrank),

        vormen zij de befaamde remedie voor noodgevallen.

Bestel via de knop hieronder je eigen Bachbloesemmix op maat!