neuropathie

Neuropathie verwijst naar een aandoening waarbij er schade is aan de zenuwen, wat leidt tot een verstoring in de normale functie van het zenuwstelsel. Het kan verschillende delen van het zenuwstelsel aantasten, inclusief sensorische zenuwen (die signalen van pijn, aanraking en temperatuur naar de hersenen sturen), motorische zenuwen (die signalen van de hersenen naar de spieren sturen om bewegingen te veroorzaken), en autonome zenuwen (die automatische functies zoals de hartslag, bloeddruk, spijsvertering en blaas controle reguleren).

Oorzaken

Neuropathie kan om verschillende redenen optreden, waaronder:

Diabetes: Diabetische neuropathie is een veelvoorkomende complicatie van diabetes, waarbij langdurig hoge bloedsuikerspiegels schade aan de zenuwen veroorzaken.

Trauma: Traumatisch letsel, zoals een blessure door een ongeval of een operatie, kan zenuwen beschadigen en neuropathie veroorzaken.

Infectie: Sommige infecties, zoals herpes zoster (gordelroos), HIV/AIDS, Lyme-ziekte en bepaalde virale infecties, kunnen neuropathie veroorzaken.

Toxische stoffen: Blootstelling aan toxische stoffen zoals zware metalen, chemotherapie, medicijnen en alcoholmisbruik kan schade aan zenuwen veroorzaken.

Auto-immuunziekten: Auto-immuunziekten zoals multiple sclerose, Guillain-Barré-syndroom en reumatoïde artritis kunnen het immuunsysteem ertoe aanzetten om de zenuwen aan te vallen, wat leidt tot neuropathie.

De symptomen van neuropathie variëren afhankelijk van de specifieke zenuwen die zijn aangetast, maar kunnen onder meer pijn, gevoelloosheid, tintelingen, zwakte, spierkrampen, problemen met de spijsvertering, problemen met evenwicht en coördinatie, en problemen met het reguleren van lichaamstemperatuur omvatten.

Behandeling van neuropathie richt zich vaak op het beheren van de onderliggende oorzaak van de aandoening, het verlichten van symptomen en het voorkomen van verdere zenuwschade. Dit kan onder meer medicatie, fysiotherapie, lifestyle-aanpassingen en pijnbeheersingstechnieken omvatten.

Oliën bij neuropathie

Oliën die werkzaam zijn bij klachten die neuropathie veroorzaken zijn o.a. :

Marjoram

Lemongrass

Frankincense

Deep Blue

Copaiba

Rozemarijn

Eucalyptus en

DDR

 

Maak hiervan een mix, verdun deze met kokosolie.

Smeer de aangedane gebieden in met een (biologische) plantaardige basisolie,

zoals bijvoorbeeld kokosolie, amandelolie of olijfolie.

Hierdoor neemt de huid beter de etherische oliën op en smeert de etherische olie makkelijker uit waardoor je minder nodig hebt.

 

(Ondanks het feit dat er verschillen zijn in oorzaak en vorm kun je bij neuropathie toch dezelfde oliën gebruiken)

 

Wil je een kant-en-klare olie kopen? dat kan!

neuropathie 10ml

€ 31,89

neuropathie 10ml

€ 31,89

10ml samengestelde olie verdund met kokosolie.

Marjoram, Lemongrass, Frankincense, Deep Blue, Copaiba, Rozemarijn, Eucalyptus, DDR.