Impatiens (18)

Reuzenbalsemien, Impatiens glandulifera

Impatiens is een Bach-bloesemremedie die wordt gebruikt om ongeduld, prikkelbaarheid en overhaaste reacties aan te pakken. Het is bedoeld voor mensen die een innerlijke spanning ervaren als gevolg van hun ongeduld en die de neiging hebben om snel te handelen en te reageren zonder geduldig te wachten.

De werking van Impatiens als bloesemremedie richt zich op het helpen van mensen om meer geduldig, kalm en tolerant te worden in hun interacties met anderen en in hun algehele levensbenadering. Het helpt om het vermogen te versterken om te ontspannen, te wachten en situaties met meer rust en sereniteit te benaderen.

Mensen die baat hebben bij Impatiens kunnen zich constant gehaast voelen en vinden het moeilijk om te wachten op anderen of op situaties die zich langzaam ontvouwen. Ze hebben de neiging om gefrustreerd te raken door vertragingen en kunnen anderen als traag of incompetent beschouwen.

Door Impatiens te gebruiken, wordt gehoopt dat mensen in staat zullen zijn om meer geduld en begrip te ontwikkelen voor de timing en behoeften van anderen. Het kan hen helpen om meer bewust te zijn van het moment en om meer te genieten van het proces in plaats van te focussen op het eindresultaat.