Scleranthus (28)

Hardbloem, Scleranthus annuus

Scleranthus is een Bach-bloesemremedie die wordt gebruikt om innerlijke onrust, besluiteloosheid en stemmingswisselingen aan te pakken. Het is bedoeld voor mensen die moeite hebben met het nemen van beslissingen en vaak heen en weer worden geslingerd tussen verschillende opties of standpunten.

De werking van Scleranthus als bloesemremedie richt zich op het helpen van mensen om meer innerlijke balans, stabiliteit en zekerheid te vinden. Het helpt om het vermogen te versterken om helder te denken en beslissingen te nemen die in overeenstemming zijn met hun ware zelf.

Mensen die baat hebben bij Scleranthus kunnen zich verward voelen over welke keuzes ze moeten maken in het leven, of ze kunnen zichzelf voortdurend in tweestrijd vinden over verschillende opties. Ze kunnen moeite hebben om een beslissing te nemen en ervaren vaak twijfel, wat leidt tot een gevoel van innerlijke onrust en frustratie.

Door Scleranthus te gebruiken, wordt gehoopt dat mensen in staat zullen zijn om meer vertrouwen te hebben in hun vermogen om beslissingen te nemen en om een meer consistente en stabiele koers in het leven te volgen. Het kan hen helpen om beter te luisteren naar hun innerlijke stem en om meer in contact te komen met hun intuïtie, zodat ze beslissingen kunnen nemen die echt resoneren met hun diepste zelf.