Cherry Plum (6)

Kerspruim, Prunus cerasifera nigra

Cherry Plum is een Bach-bloesemremedie die wordt gebruikt om angst voor verlies van controle, innerlijke spanning en het gevoel van dreigende waanzin aan te pakken. Het is bedoeld voor mensen die zichzelf in situaties bevinden waarin ze bang zijn dat ze hun emoties niet onder controle kunnen houden of dat ze zichzelf zullen verliezen.

De werking van Cherry Plum als bloesemremedie richt zich op het helpen van mensen om kalmte, stabiliteit en emotionele balans te vinden, zelfs in de meest stressvolle of uitdagende situaties. Het helpt om het vermogen te versterken om de eigen emoties te beheersen en om een gevoel van innerlijke rust en kalmte te herstellen.

Mensen die baat hebben bij Cherry Plum kunnen zich vaak overweldigd voelen door hun eigen emoties en hebben de neiging om bang te zijn voor wat er kan gebeuren als ze hun controle verliezen. Ze kunnen het gevoel hebben dat ze op het randje van een zenuwinzinking staan en vrezen dat ze hun verstand zullen verliezen.

Door Cherry Plum te gebruiken, wordt gehoopt dat mensen in staat zullen zijn om meer vertrouwen te hebben in hun eigen vermogen om met moeilijke emoties om te gaan en om een dieper gevoel van innerlijke stabiliteit en kalmte te ervaren. Het kan hen helpen om zichzelf te bevrijden van de angst voor het verlies van controle en om meer in harmonie te leven met hun emoties.