Dievenolie

DIEVEN-OLIE

Een middeleeuws verhaal verteld over 4 dieven die lange tijd graven hebben leeggeroofd van mensen die waren overleden aan de zeer besmettelijke builenpest zonder er ooit ziek van te worden. De dieven zouden zich beschermd hebben tegen de Zwarte Dood door gebruik te maken van een azijn van bepaalde kruiden en specerijen. De dieven zijn uiteindelijk gepakt en ter dood veroordeeld voor hun daden. Om hun doodvonnis minder pijnlijk te maken zouden ze hun geheime ingrediënten hebben prijsgegeven.

De ingrediënten waarmee de dieven hun azijn maakten verschillen per verhaal. De belangrijkste ingrediënten waren in elk verhaal; -kruidnagel (40) -kaneel (25) -rozemarijn (20) -eucalyptus (20) en -citroen of sinaasappel (30).

Wil je zelf een olie maken die gebaseerd is op het geheim van de 4 dieven? Neem een gekleurd glazen flesje. Meng hierin de etherische oliën (aantal druppels per olie staan hierboven aangegeven) en voeg hier een plantaardige olie aan toe tot ongeveer 10ml. Kies bijvoorbeeld voor vloeibare kokosolie of olijfolie, biologisch natuurlijk.

En heb je geen zin in gepruts met oliën dan kun je kiezen voor de mooie kant-en-klare samengestelde On Guard. De On Guard bevat al bovenstaande oliën! Lees hier meer over de veelzijdige On Guard.