Oak (22)

Eik, Quercus robor

Oak, een andere bloesemremedie ontwikkeld door Dr. Edward Bach, wordt gebruikt om mensen te helpen die de neiging hebben om te blijven doorzetten, zelfs als ze oververmoeid zijn of hun grenzen hebben bereikt. De specifieke eigenschappen van Oak zijn gericht op mensen die hardwerkend, betrouwbaar en vastberaden zijn, maar die zichzelf vaak voorbij hun eigen grenzen duwen, zelfs tot het punt van uitputting.

Mensen die baat hebben bij Oak zijn vaak toegewijd aan hun werk, verantwoordelijkheden en verplichtingen, maar vinden het moeilijk om rust te nemen of hulp te vragen wanneer dat nodig is. Ze gaan door, zelfs als ze fysiek of emotioneel uitgeput zijn, omdat ze het gevoel hebben dat ze moeten volharden, ongeacht de omstandigheden.

De werking van Oak als bloesemremedie richt zich op het helpen van deze mensen om een gezondere balans te vinden tussen inspanning en rust. Het doel is om hen te helpen erkennen wanneer ze hun grenzen hebben bereikt en om hen aan te moedigen om zorg voor zichzelf te nemen. Het helpt hen om flexibeler te zijn in hun benadering van werk en verplichtingen, en om te leren wanneer het nodig is om te pauzeren, te rusten en op te laden.

Door Oak te gebruiken, wordt gehoopt dat mensen zich meer in harmonie zullen voelen met zichzelf en hun omgeving. Ze zullen leren om hun energie op een meer evenwichtige manier te verdelen en om zichzelf niet te overbelasten. Het uiteindelijke doel is om een gevoel van innerlijke rust, welzijn en veerkracht te bevorderen.